22.11.14

Kausi 15/16



(Kuva klikkaamalla suuremmaksi)
2015/16


Niin. Kausi tosiaankin päättyi osaltamme muutama viikko takaperin. Meidän koko kautemmehan oli hitonmoista ylisuorittamista, jos näin voidaan sanoa: Media rankkasi meidät kauden alussa sarjan 17. sijalle, joukkueenjohto halusi sijoitusta sarjan keskikastista ja oma tavoitekin oli "vain" siellä ylemmässä keskikastissa, mutta kuinka kävikään: Gloucester löytyy kauden päätteeksi sijalta viisi Vanarama Conference Southissa. Mutta toisaalta kausi taas päättyi osaltamme pienoiseen pettymykseen, kun nousukarsinnoissa jäimme finaalipaikasta "vain" maalin päähän... Älkää nyt käsittäkö väärin, kausi oli kokonaisuutena helvetin hieno koko joukkueelta ja joka ikinen pelaaja ja työntekijä viimeistä siivoojaa myöten antoi kauden ensimmäisestä ottelusta asti kaikkensa seuralle. 

Oikeastaan tuo toinen semifinaaliottelu Suttonia (päättyi 3-3) vastaan kuvastaa aika täydellisesti koko kauttamme. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme kauden huonointa futista ja päästimme Suttonin pienelle karkumatkalle helpohkoilla maaleilla ja sitten toisella puoliajalla taas pelasimme päinvastoin, kauden parasta futista ja pääsimme ottelun loppupuolella vielä tasoihin. Jos olisimme koko ottelun pelanneet alusta asti samalla tavalla niin tulos olisi varmasti voinut olla aivan toisenlainen, mutta turhahan tuota on jossitella, meni miten meni. Ja lopputulos on kuitenkin meidän kannaltamme enemmän kuin positiivinen, sijoitusta viiden joukossa ei voi pitää mitenkään huonona suorituksena. Päinvastoin. Ja olenhan minä joukkueesta ylpeä, tietenkin!

Kauden aikana pelaajarunkomme pysyi pääosin samana, ainoastaan kaksi pelaajaa lähti kesken kauden muualle, kun keskikenttämiehet Rob Switon ja Jamie Morton lähtivät. Heistähän emme valitettavasti mitään korvauksia saaneet sattuneesta syystä (non-contract sopimukset), mutta onneksi saimme sentäs Jamien jo samalla viikolla takaisin lainalle. Ja Robillekin löytyi ihan hyvä korvaaja, kun Sergio Menisio (DM, MC) tuli joukkueeseen kauden loppupuoliskolla ilmaiseksi.

Pelaajista haluan nostaa esille etenkin laitapakki ja kapteeni Billy Jonesin, joka teki huikeat 11+18 tehot kauden aikana. Nuo ovat lähestulkoon uskomattomat tehot puolustajalle, mutta pakko se vain on uskoa, kun tilastoissa niin lukee. Muutenkin Billy näytti alusta alkaen miksi juuri hän on Gloucesterin kapteeni. 


Jones valittiin myös tosita kertaa peräkkäin fanien toimesta vuoden pelaajaksi. Hieman harmittaa, kun hän luultavasti lopettaa uransa tähän kauteen. Toinen pelaaja, jonka haluan nostaa esille on hyökkääjä Scott Wilson, joka voitti tälläkin kaudella joukkueen sisäisen maalipörssin ja pisti vielä viime kautta paremmaksi 19 maalillaan.

Tässä vielä "Best XI" 2015-2016.




Tulevaisuus




Minulla jatkuu sopimus vielä seuraavan kauden, joten pysyn melko varmasti vielä ainakin vuoden Gloucesterissa, jos ei ihmeitä tapahdu. Pakko myöntää, että nousukarsintatappion jälkeen takki oli pari päivää tyhjänä enkä ollut yhtään varma siitä, että jatkanko täällä vai en. Mutta asioita tarkemmin mietittyäni ja vapaita työpaikkoja tutkittuani tulin siihen tulokseen, että Gloucester on tällä hetkellä minulle paras paikka. Osittain tähän vaikuttaa myös muutaman päivän takainen puhelinkeskustelu joukkueen puheenjohtaja Mike Dunstanin kanssa. Mike vähän lupaili, että tulevalla kaudella hänellä olisi aikomus panostaa seuraan entistä enemmän, jopa reilusti enemmän kuin vaimoonsa.


Gloucester on harmittavasti jälleen kerran sarjasysteemin uhrina, kausi 2014/15 pelattiin Conference Northia, juuri päättynyt kausi Southia ja seuraava kausi jälleen kerran Northia. En vain voi ymmärtää tätä nykyistä sarjasysteemiä yhtään, toki tunnemme suurimman osan joukkueista molemmissa sarjoissa, mutta pistää se silti v*tuttamaan, kun kaudesta toiseen vaihtuu kaikki joukkueet ympärillä vaikka sarjataso ei mihinkään vaihdu. No, ei passaa valittaa kuitenkaan, tämäkin otettava vain lisähaasteena tulevalle kaudelle.