28.11.14

Grimsby Town - Täydellinen katastrofi


Tulin 25.11.2016 Grimsby Towniin. Seuraa oli kauden ennakoissa kaavailtu Vanarama Conferencen kärkipään joukkueeksi, mutta kuinka ollakaan alkukausi oli mennnyt joukkueelta selkeästi alakanttiin: Grimsby Town löytyi parinkymmenen pelatun ottelun jälkeen sarjan 17. sijalta.

Seuran johto halusi minun nostavan joukkueen vähintään ylempään keskikastiin ja mielellään vielä paremmille sijoille. Hetken aikaa seuran tilastoja katseltuani ja sarjataulukkoa tutkittuani tulin siihen tulokseen, että jos saamme joukkueen kurssin käännettyä niin kaikki on mahdollista loppukauden aikana, jopa nousukarsintapaikka. Viimeiseen nousukarsintasijoitukseen oli parikymmentä pistettä eroa, mutta pelejä oli jäljellä kuitenkin vielä yli puolet. Tiesin kyllä alusta alkaen, että urakka ei tulisi olemaan helppo, mutta kovalla työllä ja pienellä onnella kaikki voi olla mahdollista.

Urakkani alkoi vaikeasti kahdella peräkkäisellä tappiolla, mutta sitä seurasi kuitenkin neljän ottelun tappioton putki, jonka aikana Grimsby nousi peräti 12. sijalle sarjassa, MUTTA jo tässä vaiheessa alkoivat ensimmäiset spekulaatiot potkuistani. Tässä vaiheessa naureskelin näille huhuille ja olin varma, että joukkueenjohto luottaa minuun täysin. Mutta kuinka ollakaan kärsittyämme taas pari tappiota putkeen joukkueenjohto alkoi vaatia parempia suorituksia ja 3.1.2017 sain käteeni paperin, jossa sanottiin selvästi, että jos joukkue ei parantaisi niin minä saisin lähteä. Tästähän sitten seurasi kolmen ottelun voittoputki, jonka aikana voitimme mm. sarjakärki Wycomben. Mutta "valitettavasti" vain kaksi näistä voitoista tuli FA Trophyssa ja kun kyseinen cup-kilpailu ei ollut johdon mieleen niin seuraavien neljän ottelun aikana tulleet kolme tappiota olivat liikaa ja sain uuden kutsun keskustelemaan johdon kanssa. Tämän keskustelun seurauksena minä sitten erosin.

En halua syyttää ketään, en varsinkaan pelaajia tai valmennuspuolta. Pelaajat & valmentajat tekivät sen minkä pystyivät tilanteeseen nähden tekemään. Joukkuehan suoritui FA Trophyssa varsin hyvin, päästen minun aikanani neljännelle kierrokselle ja siitäkin saimme voiton. Olen varma, että tällä joukkueella olisi ollut hyvät mahdollisuudet vaikka FA Trophyn voittoon minun kanssani, jos vain olisin saanut jatkaa. Mutta jostain syystä joukkueen otteet sarjassa ailahtelivat aivan liikaa, tosin minun aikanani pelatuissa otteluissa kohdattiin useampikin sarjan kymmenen kärjessä olleista joukkueista. Mutta turha tässä on selitellä. Mennyt on mennyttä ja nyt on minun aikani katsoa eteenpäin ja etisä uusia haasteita, jälleen kerran...