1.12.14

The Minstermen - Uusi aikakausi

York City F.C.



Bootham Crescent, York City F.C.:n kotikenttä


Olin maaliskuussa (2017) aivan varma, että en löytäisi mistään päin Englantia töitä enää sen takia mitä muutamia kuukausia aiemmin oli tapahtunut Grimsby Townin kanssa. Mutta onnekseni kävi toisin, 8.4. sain Kakkosliigaa pelaavalta Yorkilta työhaastattelukutsun ja 11.4.2017 solmin kauden 2017-2018 loppuun asti kestävän sopimuksen seuran kanssa. Kautta oli sopimusta solmiessa enää viiden ottelun verran jäljellä ja seura oli sillä hetkellä sarjataulukossa 17. sijalla ja putoamisvaaraa ei enää ollut, joukkueenjohto ei tähän ollut yhtään tyytyväinen ja sovimmekin sopimusneuvotteluissa, että yhteinen tavoitteemme on nostaa York kaudella 2017-2018 sarjan ns. ylempään keskikastiin.

Laitoin välittömästi tuulemaan ja toin mukanani seuraan uutta henkilökuntaa, valittettavasti joukkueessa jo ollut henkilöstö joutui tämän takia tulilinjalle, mutta koin että nyt jos koskaan oli hyvä aika tuoda kerralla enemmän uusia "tekijöitä" joukkueeseen. Myöhemmin kesällä saimme myös seuraan kuntovalmennuksen osaajan ja U-18-joukkueeseen uudet managerit.

Joukkueen loppukausi meni ihan kohtalaisesti, mitään tulostavotteita en pelaajille tässä vaiheessa asettanut, ainoa tavoite oli vain saada ajattua uusi taktiikka ja uudet harjoituskuviot sisään. Viisi viimeistä ottelua meni tuloksellisesti samalla tavalla kuin koko kausi oli mennyt, yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Yorkin sijoitus sarjassa oli lopulta 17.. Kauden pelaajien joukosta en halua nostaa esille sen suuremmin onnistujia kuin epäonnistujiakaan, kun olen vasta niin vähän aikaa ollut seurassa ja en tämän takia ole koko kauden otteita nähnyt.

Kausi 2017/18


Pelaajisto meni kesän aikana lähes täysin uusiksi. Jo ennen kauden päätösjuhlallisuuksia purimme kymmenen pelaajan kanssa sopimukset, tämän lisäksi meillä oli kuusi lainapelaajaa, mutta onneksi saimme näistä kuudesta kaksi lunastettua omaksi ja kahdelle sitten teimme uudet lainasopimukset tulevaa kautta koskien. Kaiken kaikkiaan hankimme kesän aikana kolmetoista pelaajaa, joista kuusi tuli lainalle ja neljä heistä tuli Affiliate-seurastamme Aston Villasta. Aston Villasta tulleille meidän ei tarvitse maksaa palkkaa ja nämä kaksi muuta ovat tuttuja jo aiemmalta kaudelta, kuten jo sanoinkin.

Uuden kauden kynnyksellä joukkueen tilanne näyttää enemmän kuin hyvältä ja uskallankin väittää, että tällä joukkueella meillä on mahdollisuudet Kakkosliigassa jopa kymmenen parhaan joukkoon, mutta se vaatii kovaa työtä ja vähän tuuriakin. Pre-season meni osaltamme tuloksellisesti heikosti, mutta kiuten olen aiemminkin todennut niin harjoituskauden tuloksilla itselleni ei ole mitään väliä, tärkeintä on että saamme treenata ja onnistumme parantamaan pelaajien fyysistä kuntoa tulevaa kautta varten. Ja toisena erittäin tärkeänä juttuna harjoituskaudella pidän joukkueen yhteen hioutumista. Varsinkin vaikean viime kauden ja kesällä tapahtuneiden pelaajavaihdosten takia oli erittäin tärkeää, että pelaajat oppivat tuntemaan toisensa ja luottamaan toisiinsa. Näissä onnistuimmekin mielestäni suoraan sanottuna helvetin hyvin.

Kausi 2017/18 alkaakin jo reilun viikon päästä, pelaamme elokuussa viisi ottelua, joista neljä on liigapelejä ja yksi liigacupin ottelu. Liiga-Cupissa saimme vastaamme Mestaruussarjassa pelaavan Sheffield Wednesdayn, vastus on heti alkuun kova, mutta se ei haittaa yhtään. Tuon ottelun tuloksella ei ole itselle mitään merkitystä ja tavoitteemme ovatkin puhtaasti vain Kakkosliigassa menestymisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti